Kroppspress - tren for deg selv, ikke for andre!

Kroppspress er et tema det stilles mange spørsmål rundt i dagens samfunn, og er eller har vært et sårt tema for mange. Om man skal beskrive ordet kroppspress på enklest mulig måte, ville jeg sagt at det enkelt og greit betyr at folk trener for at de føler seg presset til det. Det kommer ikke utenom at folk trener for å få en flottere kropp, og det er nok den vanligste grunnen til at folk trener: for å se bra ut. Enten trener en for å "stramme" litt opp her og der, for å bygge muskler, eller kanskje for å kunne få på seg de gamle klærne man brukte et år tilbake. Men hva betyr det egentlig å "se bra ut"?

Som sagt, det kommer ikke utenom at man trener for å få en kropp man er fornøyd med. En kropp man er fornøyd med når man ser seg selv i speilet. En kropp som man får kommentarer på, og en kropp som man kan kjøpe alle mulige klær til. Kroppen er en stor faktor til menneskers selvtillit; har man en kropp man er fornøyd med, har man som regel et godt selvbilde også. Eller har man egentlig det?

Tynnere midje, lavere fettprosent, og større biceps, er alle resultater som kommer fra trening. Når man har jobbet hardt over en lang periode, lagt inn innsats og tid for å nå målene sine, og faktisk når målet, er det lite som gir mer selvtillitboost. Man får ofte kommentarer på arbeidet man har lagt ned "Åå, så sykt store armer du har fått", eller "Wow, for en rumpe, kanskje jeg også må begynne å squatte". Selvsagt gir dette selvtillit, og selvsagt får man mer motivasjon til å fortsette når slike ting skjer. Men så kommer det store spørsmålet, trener man for at andre skal legge merke til resultatene, eller trener man for at man selv skal bli fornøyd?

Noen mennesker trener også for å bare for å føle seg bra, og ha det kjekt. Disse menneskene finner egenverdien i treningen, som burde være alfa omega for alle som trener. Hvis man ikke har det kjekt når man trener, hvorfor trene? De menneskene som kun trener for å ha det kjekt og føle seg bra, er de menneskene jeg personlig mener har de beste verdiene i forhold til trening.

Veldig mange som trener svarer ofte på spørsmålet "hvorfor trener du", med "for å få den perfekte kroppen". Hva er den perfekte kroppen? Står det skrevet ned noe sted hva den perfekte kroppen er? Er det noe fasit på hva en perfekt kropp er? Svaret er nei. Grunnen til dette er rett og slett fordi vi mennesker alle er forskjellige; vi har forskjellige syn på ting, og forskjellige meninger om det meste. Det jeg først og fremst vil få frem i dette innlegget, er at man skal være fornøyd med sin egen kropp, uansett hva. Du har din egen kropp, som ingen andre har, og det er unikt i seg selv. Ikke la noen fortelle deg hvordan DIN kropp skal se ut. Om man trener, betyr det ingenting annet enn at man begynte for å få en forandring. Trening gir forandringer, enkelt og greit. Om du tenker på å begynne å trene, betyr det at man ønsker å se eller føle forandringer. Når alt kommer til sitt, tren for deg selv, og ikke andre. Alle har forskjellige utgangspunkt; noen vokser fortere enn andre, og andre går fortere ned i vekt. Når dette er tilfellet; så lenge du trives med treningen din, og opplever progresjon, vær fornøyd med deg selv. Ikke la noen andre fortelle deg hva du skal gjøre annerledes, fordi det er du som begynte å trene for å se forandringer med DEG selv. Så lenge du har det godt med deg selv, er det ingen som skal kunne fortelle deg hva som er galt eller riktig med deg og din kropp. Til neste gang du tenker på å kommentere negativt på et menneske sin kropp, tenk på at alle mennesker har forskjellig utgangspunkt, og at alle mennesker har forskjellige mål med treningen sin. Trening er for alle!

 

 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits